Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

Appelflapjes bakken!

09-11-2018

HMMMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmm,

Wat rook het afgelopen woensdag lekker in school!!

 

Onze groep ging deze dag appelflapjes bakken. Alle kinderen hadden een appel meegnomen  en wisten heel goed dat we vandaag in groepjes naar de keuken zouden gaan. Het wachten duurde soms wel lang hoor......
In de keuken stond een grote tas met alle ingrediƫnten erin om lekkere appelflapjes te bakken.

Gelukkig was er ook een brief waarop stond hoe je dit dan moest doen;-) 
 

 

 

Wat hebben de kinderen genoten om dit samen met hulp van 2 ouders klaar te maken!

Eigenlijk konden we niet wachten om ze te proeven ..... maarja..... Op elkaar wachten tot iedereen zijn appelflapjes heeft is ook netjes en aardig en zo gebeurde het dat we allemaal om 12.00uur met een vrolijk zakje, gevuld met 2 appelflappen naar huis gingen;-)

 

  

 

Een enkeling zag ik buiten bij het hek al genieten van de eerste happen........;-)
Wat was dit leuk  en leerzaam!

 

In de groep hebben we deze ochtend nog veel meer geleerd over 'de appel' .... we hebben 'huisje boompje beestje' gekeken, dat dieren ze ook heel lekker vinden en dat het binneste van de appel 'vruchtvlees' heet..... en dat er heel, maar dan ook heeeeeeeeeeeeeellllll veeeeeeeeeeeeeelllll verschillende soorten appels zijn, die ook allemaal heel verschillend proeven.


Meer foto's van deze geslaagde 'bakdag' staan op de fotosite;-)

Dank aan de ouders voor de hulp! 
 TOP