Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

Staal

28-09-2018
Hoi ik ben Nick en ik ga vertellen over staal en spelling dat is nieuw. Eerst spelling daar moet je hakwoord leren en de zin daarvan is ik schrijf het zoals ik het hoor,en speciaal hakwoord daar mag geen u tussen. En zingwoord net alsbij ding dong, luchtwoord korte klank +ch van lucht behalve bij hij ligt hijl egt en hij zegt,plankwoord daar mag geen g tussen eer oor eur woord aai ooi oei woord. Eeuw ieuw woord langermaakwoord ik hoor een/t/aan het eind dus langermaken. Ik hoor of ik de d of t moet schrijven. Langermaakwoord het eind –b-rijtje dus lnger maken ik hoor dat ik b moet schrijven.  eb heb web drab slab kwab rib schub schrob bob job rob.


Met staal moeten we over gevels leren voorkant van een gebouw authentiek net zoals vroeger. En nog veel meer, reserveren, slenteren,eeuwenoud. te veel om op te noemen. Ook hoe je iemand nieuwschierig maakt met een verhaal vraag iets verklappen. Kip is ook in strekentaal (dialect) politieagent. TOP